blogi

”Pulssi”

25.4.2019

Suojassa. Täydellisessa rakkaudessa. Ilo moninkertaisesti takaisin.

 

 

 

 

”Onnellisuus-paita”

11.3.2019

Tämä on minulle askel ja hyppy. Heittäytyminen ja astuminen uuteen. Tiedätkö asian, joka on ollut sydämelläsi jo pitkään, mutta sen toteuttaminen saa sydämesi pumppaamaan järkyttävän nopeasti? Se on unelmasi taikka osa sitä, mutta ensimmäinen askel sen toteuttamiseen voi jännittää. Aivan kuin laulaja, joka kävelee tärisevin jaloin ensimmäisiä kertoja yleisön eteen.. se hetki ennen kuin hän avaa suunsa ja päästää äänen suustaan. Se hetki. Laulu on ollut hänen sisimmässään jo heti hänen syntymästään asti. Kuitenkin se vaatii askeleen ja päätöksen avata suu ja antaa sen laulun kaikua, joka on hänen sisimmässään. Minulle tämä teksti ja nämä nettisivut on se hetki. 

Tuossa ylhäällä on kuva paidasta, jolle olen antanut nimen ”onnellisuus-paita”. Vuosia sitten löysin tuon ylisuuren miesten valkoisen kauluspaidan kirpputorilta ja muistaakseni taisin maksaa siitä ruhtinaalliset 2 euroa 🙂 Paita on ”onnellisuus-paita” sen tähden, koska se päälläni… sisimpäni on täynnä kiitollisuutta ja iloa. Haha, olen tietenkin iloinen siitä, että pitäessäni tuota paitaa päälläni muut vaatteeni eivät ole yhtään niin maalissa, kuin jos minulla ei olisi tuota takkia ( tai no, rehellisyyden nimissä kyllä minun täytyy tunnustaa vaatteitteni silti olevan aina maalissa –olen totaalinen sottapytty mitä tulee maalaamiseen!)  Tunnen kiitollisuutta kun tuo paita on päälläni, koska silloin toteutan sitä, mitä rakastan. Minä maalaan. Olen iloinen jokaisesta sotkusta paidassa. Tämä hassu vaatekappale ei ole ainoastaan työvaate, vaan se kuvastaa minulle symbolisesti myös muita asioita: pelkojen voittamista ja astumista unelmia kohti. Kuinka niin? Hahah, voisin sanoa, että olen elävä esimerkki siitä, että joskus Jumala ottaa ne asiat ihmiseltä, jotka ovat heikkoja ja tekee niistä vahvuuksia Hänen kunniakseen! Minä olin tyttö, jonka kädet tärisivät jännityksestä maalaustunneilla! Kuvataiteita opiskellessani tunsin itseni kaikkein vähiten maalaajaksi. Tunsin itseni kömpelöksi pensseli kädessäni ja sydämeni hakkasi. Ajattelin, että ei maalaminen ole minun ”juttuni, vaikka kuitenkin samaan aikaan sydämessäni oli uskomaton halu, kaipuu ja unelma maalaamisesta. Joitakin vuosia myöhemmin tapahtui kuitenkin se, että päädyin maalaamaan seurakunnassa ylistyshetken aikaan. Seisoin hyvin ujona maalaustelineeni takana muusikoiden vieressä, mutta silloin aloin astumaan pois peloista ja vääristä ajattelutavoista. Käteni eivät enää tärisseet niin kuin ennen ja mitä enemmän tein, sitä vahvemmaksi lahja tuli. On sellainen ihana Raamatun kohta, joka sopii tähän aika hyvin: ”Täydellinen rakkaus karkoittaa kaiken pelon”. Nyt olen maalannut ylistysmaalauksia aktiivisesti vuodesta 2012 lähtien.  

Miltä näyttää sinun ”onnellisuus-paitasi”? Mitä tehdessäsi tunnet olevasi todella elossa? Älä anna minkään pidättää unelmiasi. Sinä kykenet ja pystyt. Sisälläsi on unelmia. Herätä ne ja anna niiden elää. Jätä kaikki pelon tuomat valheet taaksesi ja astu askel sekä pidä katse maalissa. Huomaat, että pian juokset kovempaa kuin mitä edes kuvittelit pystyväsi. Sinä olet ihmeellinen eikä kenelläkään muulla ole sitä tarinaa ja lahjoja, joita sinun sisimmässäsi on. Sinulla on se laulu sisimmässäsi. Anna sen kaikua.